Škola stonog tenisa - Djordje Stanić

Kako popraviti igru?

Re: Škola stonog tenisa - Djordje Stanić

Postod phrnjak » 02.11.2011, 20:22

scvlada je napisao:Gde smo mi od Kine.

Nije za poredjenje jer je ova sala veca od svih nasih stonoteniskih sala u zbiru. :cray:
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod Goran » 01.12.2011, 02:07

Đorđe, da li imaš u planu možda da podeliš koju mudru vezano za serviranje? :)
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod First » 01.12.2011, 04:09

Mene najviše zanima reverse pendulum, ako znaš da ga izvedeš? Vežbam, ali ne vredi, nikako da mi loptica dobija na brzini prilikom izbačaja, pa detaljno objašnjenje bi dobro došlo, da vidim gde grešim :cry:
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod LucicNS » 02.12.2011, 09:42

Vezbam jednom nedeljno servis 1 sat.
Probaj na taj nacin...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Goran » 02.12.2011, 14:23

Pre nego što to počnem voleo bih da čujem neke smernice, da ne uvežbam pogrešno ili izgubim vreme pokušavajući uzaludno :)
Korisnikov avatar
Goran

Postod djordjestanic » 02.12.2011, 17:23

Prilikom servisa treba da obratiš pažnju da naučiš da serviraš pravilno.

Da loptu izbacuješ iz otvorene šake najmanje 6 inča, tj visinu mrežice.

Najbolji servisi su oni koji se ne čuju. To znači da imaju puno rotacije.

Ako prilikom pokreta protivniku nije jasno da li je rotacija gornja ili donja to je još bolje.

Protiv maaterijala nemoj servirati gornje serve jer će ti doći jako rezane.

Protiv reverse trave NIKAKO NEMOJ servirati gornje postranične serve jer će ti doći NEŠTO što nećeš znati šta je.

Uvek je dobro imati servis kod koga je pokret skoro identičan a servis ima različite rotacije.

Prilikom servisa što više čudnih i nelogičnih pokreta izvedeš prilikom servisa to je bolje jer oni odvlače pažnju protivnika i manje mu vremena ostavljaju da se koncetriše na kontakt sa lopticom.

- Kod slabijih igrača treba servirati brze, dugačke gornje serve.

- Kod jačih igrača ovakve serve treba servirati mnogo ređe i to samo kao iznenađenje

SVE OVO JE VAŽNO ALI NAJBITNIJA STAVKA PRILIKOM SERVISA JE:

SAM KONTAKT REKETA SA LOPTOM TREBA DA JE ŠTO BRŽI I ŠTO KRAĆI I TREBA DA SE IZVODI SAMO ZGLOBOM A NE RUKOM.

Sve ovo su neka uopštena pravila ali naravno da postoje izuzeci.

Nadam se da ti je dosta za početak.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Goran » 02.12.2011, 18:41

Hvala na odgovoru :good:

djordjestanic je napisao:SAM KONTAKT REKETA SA LOPTOM TREBA DA JE ŠTO BRŽI I ŠTO KRAĆI I TREBA DA SE IZVODI SAMO ZGLOBOM A NE RUKOM.

Da li može pojašnjenje zbog čega?
Zar ne bi trebalo da je brži pokret ako se koristi i lakat. Onda se sabiraju brzina pokreta iz lakta i zgloba?

Da li treba da se trudim da bacam loptu u vazduh što ravnije? Trener mi reče da je protiv pravila stonog tenisa da lopta nema približno pravu putanju. Međutim kad gledam Schlagera nisam siguran da li smo se razumeli :)

Gledao sam neki video gde kaže kada hoću da serviram kratku, da lopta treba da se odbije otrpilike na polovini mog polja, a kad hoću dugačku, na ivici mog polja. Da li treba na to da se obraća pažnja?
Korisnikov avatar
Goran

Postod LucicNS » 03.12.2011, 10:57

Goran je napisao:Hvala na odgovoru :good:

djordjestanic je napisao:SAM KONTAKT REKETA SA LOPTOM TREBA DA JE ŠTO BRŽI I ŠTO KRAĆI I TREBA DA SE IZVODI SAMO ZGLOBOM A NE RUKOM.

Da li može pojašnjenje zbog čega?
Zar ne bi trebalo da je brži pokret ako se koristi i lakat. Onda se sabiraju brzina pokreta iz lakta i zgloba?

Da li treba da se trudim da bacam loptu u vazduh što ravnije? Trener mi reče da je protiv pravila stonog tenisa da lopta nema približno pravu putanju. Međutim kad gledam Schlagera nisam siguran da li smo se razumeli :)

Gledao sam neki video gde kaže kada hoću da serviram kratku, da lopta treba da se odbije otrpilike na polovini mog polja, a kad hoću dugačku, na ivici mog polja. Da li treba na to da se obraća pažnja?

Djordje je napravio lapsus u delu gde je naglasio da se koristi SAMO zglob. Zglob se najvise koristi, a naravno da se koristi i rame i lakat, ali to vreme kontakta mora biti zaista sto krace, u smislu
da se ne produzava previse (sto manje je i sto bolje) pokret rukom nego da ruka bezi posle kontakta sa lopticom u nekom drugom pravcu, takozvano "ukrasavanje" zavrsnog pokreta i samim
tim dolazi do vizualnog zbunjivanja protivnika o rotaciji serve.

Idealno pravilan servis je kada loptica u izbacaju ide prema gore pod pravim uglom, ali se toga ne pridrzavaju ni svetski igraci, pa imate priliku da vidite i oduzimanje poena i na najvecim takmicenjima.
Naravno da postoji delimicna tolerancija, kada je vidno da loptica NIJE nabacena sa strane na reket nego pada iskljucivo gravitacijom na dole, a ta mala odstupanja ne uticu na rotaciju.

Za kratku i dugu servu si ogranicen prostim zakonima fizike i najjednostavnije ces shvatiti kada nacrtas profil stola i od pocetne tacke servisa probas da iscrtas putanju lopte.
Sve ce ti se maltene samo nacrtati. :)
Postoji i tu "caka". Kada odserviras jedno 35.000 puta i zglob ti postane kao Ma Linov na servisu i ti ces moci pocetnom rotacijom da prkosis zakonima fizike... ;)
(mada ti savetujem da ako ne nameravas da postanes svetski igrac da ni ne pokusavas to da uradis)
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 04.12.2011, 18:20

djordjestanic je napisao:

Da li ste primetili pimpl-spin od Yang? To je fantastična stvar a nikad to nisam vežbao.

Da ne bih vise spamovao temu na kojoj maska prodaje Dr Nubauer Leoparda, rekoh ovde da pitam. Sta je to pimpl-spin? :scratch:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 04.12.2011, 19:04

Ima jedan klip gde Ma lin radi pimpl spin, sao ga treba naći...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

PrethodniSledeća

Povratak na Trening