mec( taktika, koncentracija, trema i ostalo)

Kako popraviti igru?

mec( taktika, koncentracija, trema i ostalo)

Postod jbgwtf » 23.04.2012, 18:27

evo nesto sto me muci..

Pre meca krenem da se zagrevam i ne mogu da promasim, bh spin, fh spin, pimpl sve ide ko podmazano noge rade kao da sam konj.. 15 sec mi samo treba da kazu da igram i noge se skrate, ruka se pokoci , gubim dah nekad to pocne posle prvog, drugog seta, a nekad od pocetka.. desavalo mi se da povedem 2:0 , a onda 3 seta jedva stignem do 5.. ili zadnji x tj zadnji mec koji sam igrao poceo da ulazim sve kako treba, vodio 7:5 i onda ni servu nisam mogo da vratim koju sam pre toga 4x vratio jakim spinom pocnem da pimplam i izgubim 11:7 posle nisam nista igrao, mozak prazan, bez misli... neke serve koje treba da zakucam ja krenem da pimplam ko da 1x igram, cak ne mogu da prepimplam vise od 2 loptice, onda se robotizujem i krenem da igram mehanicki, samo stanem i forsiram forhend spin posto to je jedino sto mogu da odigram u tom trenutku i da na taj nacin se ne obrukam i ostanem na 1,2 poena.. pomaze mi jedino da pre moje serve sto pravim duze pauze , brisem ruke o sto, peskir, pa <> mogu da promenim servu kako bi dobio malo duzu za ulaz..
ima li neko ideju neke vezbe kako cu da smanjim ovo
ako nista ne pomogne ima drmnem neku rakijicu pre meca, pa mozda i odigram nesto kako treba, il cu zavrsim ispod stola :doh:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Re: mec( taktika, koncentracija, trema i ostalo)

Postod Pedja » 23.04.2012, 21:13

bolje je crno vino(po mogućnosti timočka tamjanika) :wink:
a i što bi rekao B.L. u čuvenom filmu - u zmajevom gnezdu....daska ne uzvraća udarac! :cool:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod ivan » 23.04.2012, 22:07

ja i kad igram dobro ne mogu da vratim servu, ni da zakucam balon :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod gimi » 23.04.2012, 22:34

jbgwtf je napisao:ako nista ne pomogne ima drmnem neku rakijicu pre meca

dovoljna je casa piva :)

Ne, ozbiljno, ako mislis da je problem u "tremi" ili tako nekakvom psihićkom stezanju, popi pola piva pred mec. Sto se taktike tice, dobro se pripremi pre meca, d'udje u glavu, sto bi trebalo da mozes sasvim dobro da uradis za protivnike ciju igru poznajes... i neka ti neko ko zna sta prica, a zna i tebe, izmedju setova ukazuje na takticke greske i daje savete.

to je, naravno, samo ako si rad da primas savete od alkoholicara :lol:

...i, mozda i najbolji savet u stoni tenisu, bar sto se taktike u mecu tice - šaraj! :lol:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod djordjestanic » 23.04.2012, 23:42

Kao i sve što se tiče pingića i ovo se treba vežbati.

Najjednostavnije je naučiti statistički metod.

Ako pitaš nekog dobrog igrača o nekom meču koji je igrao on će ti tačno znati da kaže, koliko je puta ušao sa forhendom, koliko sa bekendom, koliko je pimplao a koliko dobro vraćao servis.

Ako kreneš dobro. Moraš imati statistiku u glavi i samo ponavljaj dobre stvari, ne menjaj dok pobeđuješ.

Opet, ako kreneš loše, menjaj! Bilo šta što je drugačije je od onog što ti nije uspevalo je bolje nego stara proverena loša kombinacija.

Najvažnije je da naučiš da misliš o taktici u svakom trenutku meča.

Kad imam nekog određenog protivnika ja unapred pripremim plan. Zapamtim ga bukvalno po tačkama.

Ovo je i jedan od razloga zašto snimam mečeve. Kad nekog protivnika rešim taktički onda sa njim više nemam problema.

Mnogi igrači imaju bolji neki element od mene ali ja dolazim do pobede. Razlika je što ja znam da pobedim :)

Da bi me neko pobedio, nije dovoljno da bude malo bolji, treba da bude dosta bolji. Kad dođeš na taj nivo onda ćeš dobijati i mnoge za koje nisi ni pomislio da je moguće da ih ikad dobiješ.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod jbgwtf » 24.04.2012, 02:53

evo jos nesto. dobio sam par igraca koji imaju mozda po 2,3 poraza u prvom delu sezone i to poprilicno lagano , a onda kad sam video statistiku da su oni "dobri" onda igram iz grca i naravo nzm gde se nalazim... nisam mogo uvek da dobijem savet koji odgovara mojoj igri posto nisam trenirao sa saigracima..
imao sam priliku da igram na treningu sa jednim protivnikom koji me pobedio 3:2.. bukvalno sam mogao da mu dam 5 fore po setu i da ne izgubim set > Power of Trema
Znaci Alkohol i Kamera i krecu ekzibicije :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod gimi » 24.04.2012, 15:51

alkohol je car!

...samoglasnici takodje ;)
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Povratak na Trening