Stil igre

Kako popraviti igru?

Stil igre

Postod zorog » 24.06.2012, 00:38

Rekreativac,amater sam i ne shvatajte me ozbiljno jer ,iznad svega, ne zelim nikoga da omalovazim. Ja sam se opredelio za igru spinom tj trudim se da maltene uvek kad je moguce otvorim poen i kasnije nastavim sa spinom do zavrsetka poena. Dakle maltene uvek tezim ka tome da se odmaknem od stola i udaram lopticu spinom. Ovaj stil igre,na mom nivou,je bas nepredvidiv,mislim na ishod meca :D jer uglavnom nisam sto posto siguran u svoje udarce pa se cesto desi da izgubim od losijeg igraca koga lagano mogu da dobijem na pimpl,i blok npr. Da ne pricam o kvalitetnijim protivnicima koji imaju dobru spin na spin igru ili odlican blok. Ne menja mi se odabir taktike, ne volim ni da gubim i nesto razmisljam...verovatno sam odabrao jedan od tezih nacina bar sto se tice rekreativnog bavljenja stoni tenisom jer nemam vremena za trening a smatram da se blok,pimpl i takticko smestanje loptice na odredjene delove stola, mnogo lakse "nauce" bez treninga i daju bolje rezultate!?
Moze savet,moze misljenje al nisam siguran da ce pomoci :grin: pozdrav :wave:
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Re: Stil igre

Postod ajkula321 » 24.06.2012, 01:38

Zoki kada sam ja poceo i opredelio sam se za isti stil igre kao i ti. Koliko sam ja ukacio to je moderna igra stonog tenisa. Poceo sam da treniram kod Paje na banjici. Paja je odlican u poducavanju spina i bas ga preferira(mozda je to i razlog sto sam taj stil izabrao, ali uvek sam pricao da hocu da igram kao ovi na tv-u:) a to je odprilike to...spin napadi sa svih strana, flipovi itd. E sad poenta price... Poceo sam da treniram u oktobru prosle godine. Da vucem siguran spin na treningu na rezanu i na stop sam uspeo negde u januaru da naglasim ponovo NA TRENINGU. Od pre mesec i malo jace sam 95 posto siguran i otvaranju igre spinom U MECU. Kada sam naucio siguran spin na treningu, potom sam naucio da gledam lopticu i da cenim rotacije. I to sve ide super kada se NAMESTIS NA UDARAC KAKO TREBA. U poslednje vreme(od zadnjih mesec ipo dana jer sam dosta vezbi na treningu posvetio vezbama za kretnju jer smatram da sam naucio sve udarce da izvodim) se krecem mnogo bolje nego ranije,a sto se bolje-brze krecem i namestam to je spin i konstantniji i brzi i rotiraniji... Za spin taktiku mora se biti brz kao macka:)
I sve gorepomenuto putesestvije je razradjivano od oktobra na 2 jaka treninga nedeljno i jedan turnir Ovo je bilo moje iskustvo ucenja, napredovanja, kaljenja u stonom tenisu u odnosu na utroseno vreme. Ne znam koliko ti vremena imas na raspolaganju za trening. Javio sam se jer sebe smatram spin igracem a vidim da si ti svoj stil tako objasnio. Poz Zoki i puno srece u igranju stondze!
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Postod ajkula321 » 24.06.2012, 01:45

I spomenuo si u postu da se posle prvog napada odaljavas od stola. Smatram da je tu greska. Posle protivnikovog bloka spremi se za agresivan top spin udarac a da ti telo tezi KA stolu. A jos kada bi mogao da predvis po protivnikovom drzanju tela i pokretu ruke gde ce ta loptica od bloka otici... Neko ko ima dobro predvidjanje u igri i ne mora da bude mnogo brz u nogama...KARAKASEVIC :)
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Postod gimi » 24.06.2012, 11:12

Ako hoces da naucis i razvijes takvu igru, bolje izgubi vecinu poena pokusavajuci, nego sve da ih dobijes igrajuci "na sigurno". Naravno, pod pretpostavkom da si dobro izanalizirao i shvatio u cemu gresis, i nastojis da to ispravis kroz trening i buduce partije. Rezultat ce vremenom poceti da se preokrece u tvoju korist, sto ce biti jos jedan pokazatelj napretka.

a bit off-topic : Zgrozim se kada vidim da je neko stigao do neizvesne zavrsnice upravo agresivnom igrom i konstantnim napadima, pa onda pocne samo da prebacuje lopticu pimplom, jer je postalo "gusto" :-x Zavuci jos koj spin u ta poslednja 2-3 poena. Ako pogresis, iskreno pruzi ruku protivniku i porazmisli sta je potrebno da bi naredni put pogodio. Ako uspes, istog trenutka si ostvario napredak.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod Vladojica » 24.06.2012, 11:27

gimi je napisao:
a bit off-topic : Zgrozim se kada vidim da je neko stigao do neizvesne zavrsnice upravo agresivnom igrom i konstantnim napadima, pa onda pocne samo da prebacuje lopticu pimplom, jer je postalo "gusto" :-x Zavuci jos koj spin u ta poslednja 2-3 poena. Ako pogresis, iskreno pruzi ruku protivniku i porazmisli sta je potrebno da bi naredni put pogodio.

- Da pimplas? :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zorog » 24.06.2012, 11:29

Upravo to i radim,igram onako kako zelim i vidim da napredujem ali i dalje povremeno gubim od nekoga od koga ne bi trebao. A jos ono staro dobro pod.ebavanje posle izgubljenog meca:) ...mislim ne smeta mi mnogo ali neki ljudi ne zele da prihvate to kad im kazes da mozes da ih dobijes na drugi nacin samo sto ne zelis tako da igras i to me nervira. Npr sada mnogo lakse izlazim na kraj sa otvaranjem igre tj ranije sam 70 posto poena gubio na greske pri izvlacenju spina na dolazni donji spin al nisam odustajao i sad je vec bolje ali fali tu jos mnogo toga.
Taman kad naucim moracu da menjam stil igre jer necu moci da se krecem vise:)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 24.06.2012, 11:37

Hahaha, pa pazi, citao sam po netu kaze penholderi imaju kraci rok trajanja jer im igra mnogo zavisi od kretnje i koliko toga mogu da pokriju forhendom. Nista, onda kada dodje vreme, javi mi se da te posavetujem koju travu da uzmes :D.
Mene nervira kad neko igra sa pola gasa, jer postoji drugi nacin da me dobije 11-0. Bolje da izgubim i 11-0 nego da igram sa nekim ko se kilavi i pusta me, tada se i ja smorim pa igram sa pola gasa :).
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod zorog » 24.06.2012, 11:46

I opet 11:0 :) kako god okrenes,ne valja...
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 24.06.2012, 11:49

zorog je napisao:I opet 11:0 :) kako god okrenes,ne valja...

E, upravo to :D
Korisnikov avatar
Vladojica

Povratak na Trening