Škola stonog tenisa - Djordje Stanić

Kako popraviti igru?

Re: Škola stonog tenisa - Djordje Stanić

Postod scvlada » 05.12.2011, 17:54

Post od djordjestanic » 05.12.2011, 17:29
Ne Vlado. Nije to to!

Ti si radio ono što radi Davor bekendom.

Ma rekoh ja da nisam baš do kraja školovan stonoteniser :wave: . Vidi, mi taj Davorov udarac zovemo Poljoprivredni :lol: ,uz svo dužno poštovanje prema ljudima kojima je to profesija.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod LucicNS » 06.12.2011, 13:57

djordjestanic je napisao:To je kontra rotacija. Tvoja propada na dole. Problem je što se ne može proceniti koliko je to nadole. Ako gurnem ode preko stola, Ako ne povučem dovoljno ide u mrežu.

Sve u svemu, moji protivnici imaju najveci problem sa TAJMINGOM, a ne toliko sa rotacijama, mada i tu ima problema...
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod scvlada » 03.02.2012, 22:24

Djole može malo o igri softom.Pobedio si Bricu znači da znaš kako se igra sa njim.Koje su mu prednosti,koje mane. Kako i kad napasti,koju loptu,kako odigrati na oštro pimplanu...I btw koji soft koristiš?
scvlada

Postod djordjestanic » 04.02.2012, 00:08

Softom igram samo kada me boli ruka pa ne mogu da igram sa reketom normalne težine.

Softovi su nezgodni za igranje jer treba u glavi da prebaciš da prednost praviš na drugi način u odnosu na backside gumu.

Ja igram sa 802 ali ja još skinem sundjer tako da guma praktički nema nikakvu težinu. To totalno okrene moju igru. Nema bekend spina, jako teško štopam u kontinuitetu i ne mogu da se bekendam sa iole boljim igračom. Međutim, nema lopte koju ne mogu da napadnem. Što je kraća i rezanija to je meni lakše da napadnem. Igra protiv drugih materijala je pesma. Šta mene briga šta on ima od materijala kada će soft to sve da ispegla a oni imaju problem jer svi materijalisti traže neku rotaciju da bi upotrebili svoj materijal a ovakav soft je ne daje.

Zanimljivo je da iako u pimplu ne mogu da zarežem loptu, prilikom serve mogu i to jako ?!?! To me je začudilo i to mi je uvek bila kombinacija kad hoću siguran poen na svoj servis jer se svi pređu u proceni rotacije.

Inače ima jedan paradoks u vezi sa softovima. Karakteristike gume nisu se dramatično razlikuju od toga kakav je sunđe ispod i od njegove debljine a još od vrste drveta sa kojim se igra.

E, sada svi mi grešimo jer stavimo soft na bekend a to nije pravo rešenje jer soft zahteva veći pokret da bi bio ubitačan. Soft na forhendu je prava stvar. To je onda slično kao što su igrali stari kinezi (do 90-tih) sa mogućnostu menjanja ritma bekend spinom.

INače tata od WEja, zove se Čen i on igra sa softom. Majko moja, koji je to majstor pingića. Prosto je neverovatno kakve on rotacije proizvede sa tom "nehvatljivom" gumom. Kad ga gledaš misliš da je pingić tako lak sport da to svako može :)
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod scvlada » 07.02.2012, 15:33

Hvala na savetima.
Interesuje me mada nisam u toj branši a kapija je zaključana na vratima za ovo pitanje,gde se uloži 88000 evra u pravljenje programa. Šta košta toliko?
Koristim soft koji trenutno imam a imam ih tri.Probao sam sa Donic Baxter LB,sundjer mu je 2mm i vuče dobro .A imam i btf flarestorm i tiphar Speedy Soft D.Tecs ali su im sundjeri tanji. Videću da primenim onaj pokret sa rukom kod štopa .
scvlada

Prethodni

Povratak na Trening