Zasto se plasim ?

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Zasto se plasim ?

Postod pepi357 » 10.02.2013, 22:07

Kolega msajder je to lepo objasnio, stoni tenis je takva igra, boriš se da što bolje odigraš lopticu koja prema tebi ide odredjenom brzinom i sa odredjenom rotacijom, stvarno nije bitno ko je sa druge strane stola, probaj da o tome tako razmišljaš.Ali ima tu još milion varijabila da bi se osvojio poen i pobedilo, nisu svim igračima slabe tačke iste, neki igrači su levoruki neki desnoruki, neki napadači neki defanzivci itd....taktiku treba prilagoditi tim varijabilama, ali bez preteranog respekta za protivnika, a ponajmanje straha... stondža je prelep sport i u svakom meču treba uživati, uvek je dobro igrati sa boljima od sebe jedino tako nešto i naučiš i guraš sebe da postaneš bolji, i gledaj na te mečeva kao na takve prilike a ne razmišljaj mnogo koliko se treba plašiti igrača sa druge strane stola :-)
Korisnikov avatar
pepi357

Pridružio se: 28.12.2012, 21:08
Reket: Drvo: Andras Podpinka Powertex OFF +
FH: Tibhar Evolution MX-P max
BH: Tibhar Evolution MX-P max

Postod Sale » 10.02.2013, 22:36

msajder :good: , vratio sam sa kolenice sav srecan, u grupi 35-50, protiv Rumuna nisam zapamtio ime 0-2 i 8-10 za mene setim se obecanja koje sam dao juce i utisam salu na minimum samo ja sa reketom za stolom i preokrenem mec 12-10 i 3-2. u apsolutnoj malo losijem od sebe nisam dao da prodje 4 poena, naravno ne mogu preko noci da se otresem repova treme koji su me dugo gusili ali osecam se mnogo bolje. Nisam se uplasio da povucem spin na ljegove dve mec lopte,po prvi put osetio strah kod protivnika ,lep osecaj.Verovatno bi se isto osecao i da sam izgubio kao sto me nisu dotakli porazi u kosturu jer sam odigrao najbolje sto znam i dobro se oznojio.Za razliku od proslog puta kada su me od treme posle dva meca u grupi bolele noge da nisam mogao da stojim ,sada posle daleko vise angazovanja i prolivenog znoja ne osecam umor. :scratch:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod gimi » 11.02.2013, 01:38

Umor stize sutra :lol:

enivej, bravo Sale, samo napred... a i ostali :thumbsup:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod cosmicphunk » 09.06.2013, 15:24

reketas je napisao:Evo ti jedan iskren odgovor( ne zlonameran).Plasis se jer nisi siguran, a nisi siguran jer nisi dovoljno utreniran. Pojacaj trninge pa ces videti kako strah izcezava. kad budes smeo na 9-10 da igras spin na spin bekendom znaces da te vise nije strah.

"Plasis se jer nisi siguran, a nisi siguran jer nisi dovoljno utreniran."

ovo je 1oo% tacno, ali kao sto neko vec rece, ima tu mnogih drugih faktora, tipa psihologija kao kompletna nauka unutar celog ovog sporta...
ako protivnik primeti da si uplasen, njemu tu raste samopouzdanje sa kvadratom vremena:)
nemoj da dozvolis da uopste dodje do toga, napadaj ga odma i od prve loptice mu stvori sliku u glavi da ce imati velikih problema da dobije match! (ovo naravno podrazumeva da si dobro utreniran, u suprotnom tvoji napadi ce zavrsavati iza stola ili u mrezicu)

problem je zapravo kada jednom ispadnes iz tzv. 'sigurne igre', primetis da je on primetio tvoju nesigurnost i onda pokusavas da se vratis u kolosek, ali dzaba, gresices jos vise, jer ces nesvesno krenuti da srljas kako bi sto pre zavrsio poen, a to dalje rezultatira laganim gubljenjem match -a...

u vecini slucajeva, razlog zbog cega ta psiholoska klackalica prevagne na protivnikovu stranu su jednostavno lose izvedeni udarci,lose namestanje za udarac, lose procitana serva (ili kako-tako vracena za njegovu trecu loptu na penal)

i da ...definitivno zaboravi ko je sa druge strane stola. ako ste ranije igrali i tukao te je u vecini match -eva, na to momentalno zaboravi, jer tu tvoja psiha slabi u trenutku. razmisljas tipa: "jao razbio me je zadnjih 3 matcha...." tu si vec u samom startu u kanalu....ali ni ne potcenjuj ga u sebi, a nemoj ni preveliki rispekt da mu dajes. najbolje je da budes sto hladnokrvniji mozes i da ne pokazujes nikakve emocije, nego zlatna sredina i udri na njega.
cosmicphunk

Pridružio se: 17.02.2012, 00:24
Reket: Butterfly Michael Maze OFF
fh: Butterfly Tenergy 05 (max)
bh: Tibhar Evolution FX-P (max)

Prethodni

Povratak na Opšte teme